1. Primul baton de ciocolată a fost inventat în 1847 de către Joseph Fry.
2. Simplul miros al ciocolatei ridică nivelul de radiații Theta din creier, ceea ce crează o stare de relaxare.
3. Ciocolata albă din punct de vedere tehnic nu este ciocolată, deoarece nu conține cacao.
4. Este nevoie de aproximativ 400 de boabe de cacao pentru a face o livră (450 gr.) de ciocolata.
5. Americanii mănâncă aproape 50% din toată ciocolata de pe Glob, în timp ce europenii consumă aproximativ 40% din total.
6.
Cel mai mare baton de ciocolată din lume cîntăreşte 5792 de kilograme.
7.
Consumul de ciocolată neagră in fiecare zi reduce riscul de boli la inima cu o treime.
8. Ciocolata poate îmbolnăvi și chiar ucide câini.
9. Un baton obișnuit de ciocolată conține în medie 8 bucăți de insecte.
10. 100 batoane de ciocolata sunt consumate în SUA în fiecare secundă.
11. Ciocolata este singura substanță comestibilă care se topeşte în jurul valorii de 33 °C, chiar sub temperatura corpului uman. De aceea, ciocolata se topește în gură.
12. Când este vorba de tușete, ciocolata este mai eficientă decât Codeina.
13. Oamenii de știință pot reduce grasimea din ciocolata cu 20%, prin trecerea printr-un câmp electric.
14. Ciocolata conține cafeină. Cele mai multe batoane au în jur de 10 grame de cafeină, însă ciocolata amăruie poate conține această substanță într-o cantitate egală cu cea din Coca-Cola.
15.
Universitatea din Nottingham a declarat că băuturile care contin cacao imbunatatesc fluxul sangvin pentru cel putin 2-3 ore de la consum. Ei sustin ca ciocolata neagră ajută creierul să lupte impotriva insomniilor, oboselii si chiar impotriva imbătranirii.
Comentarii
Trimiteți un comentariu